LONDEN - Investeerder CVC heeft 2 miljard pond sterling geboden voor een belang van 30 procent in het Britse postbedrijf Royal Mail. Dat heeft de krant The Sunday Telegraph zondag geschreven.

Het bod zou hoger zijn dat dat van het Nederlandse post- en expressbedrijf TNT, maar lager dan het bedrag dat de Britse overheid voor ogen had. Behalve TNT, dat interesse heeft in een 'substantieel' minderheidsbelang, is ook concurrent Deutsche Post in de race.

TNT

TNT zou met een belang in Royal Mail vooral toegang krijgen tot de pakketbezorging in het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf bezorgt al briefpost in het land.

Wetsvoorstel

De Britse politiek buigt zich in juni over een wetsvoorstel dat de verkoop van maximaal 30 procent van de aandelen Royal Mail mogelijk moet maken. Er bestaat veel weerstand tegen het voornemen, onder meer in premier Gordon Browns eigen Labour-partij.

Meer dan 140 parlementsleden hebben een motie tegen de beoogde verkoop ondertekend. Brown zal de steun van de Conservatieve Partij nodig hebben om het plan door te drukken.