SCHIPHOL - Schiphol heeft een elektrisch aangedreven auto aangeschaft. De zogeheten Th!nk City wordt getest door de medewerkers van de luchthaven.

Als de elektrische auto een succes is, wil Schiphol meer van dit soort voertuigen kopen. Dat maakte de luchthaven maandag bekend.

De proef duurt een jaar. Bij het hoofdkantoor van Schiphol Group staat een oplaadpunt om de auto te voorzien van de benodigde elektriciteit.

''Amsterdam Airport Schiphol hecht grote waarde aan het inzetten van duurzame vervoersmiddelen om bij te dragen aan een verbetering van de luchtkwaliteit'', zo staat in een verklaring.

Elektrische scooters

De auto is niet het eerste milieuvriendelijke vervoermiddel op de luchthaven. Zo rijden er sinds mei vorig jaar al elektrische scooters op het vliegveld en rijdt 10 procent van de wagens op Schiphol op biodiesel.

MisterGreen is de leverancier van de Th!nk City. Het is een stadsauto met een ongeveer 40 pk sterke elektromotor die de voorwielen aandrijft en wordt gevoed door sodium- of lithiumbatterijen. Het voertuig rijdt maximaal 100 kilometer per uur.

Klimaatneutraal

Schiphol wil in 2012 klimaatneutraal zijn als het gaat om de eigen activiteiten. De luchthaven streeft er verder naar in 2020 voor minimaal 20 procent in haar eigen energiebehoefte te voorzien door duurzame energieopwekking.