BREDA - Ongeveer zestig verkeersregelaars hebben donderdag bij de rechtbank in Breda gedemonstreerd tegen agressie en hufterigheid in het verkeer.

Dit vanwege de rechtszaak tegen een 37-jarige Tilburger die op 19 april een verkeersregelaar mishandelde tijdens de zogeheten Trucktour.

Bij deze toertocht rijden lichamelijk en verstandelijk gehandicapten mee met vrachtwagenchauffeurs in een rit rond Tilburg. De meeste demonstranten waren als verkeersregelaar bij dit evenement betrokken.

Publiekscampagne

De vrijwillige verkeersregelaars kwamen op de motor naar de rechtbank.

''We willen een signaal afgeven: tot hier en niet verder'', zei Leo van Lieshout, coördinator van de verkeersregelaars die betrokken waren bij de Trucktour.

Hij pleitte voor een publiekscampagne over verkeersregelaars. Veel weggebruikers weten volgens hem niet dat ze wettelijk verplicht zijn hun aanwijzingen op te volgen. In opleidingen voor een rijbewijs zou daar ook meer aandacht voor moeten komen.

De 37-jarige Tilburger die een verkeersregelaar mishandelde, is door de politierechter veroordeeld tot zestig uur werkstraf en een voorwaardelijke gevangenisstraf van een maand.