NEW YORK - De vakbond The Boston Newspaper Guild is hoopvol dat de Amerikaanse krant The Boston Globe niet ten onder zal gaan en dat de partijen eruit zullen komen.

De onderhandelingen over het voortbestaan van de 137-jaar oude krant zijn zondag nog steeds in volle gang.

De vakbonden voeren overleg over een kostenbesparing van 20 miljoen dollar, die moederbedrijf The New York Times wil doorvoeren bij The Globe.

Offers

''De vakbond maakt grote offers om The Boston Globe te redden'', aldus de bond in een verklaring. De bond heeft onder meer voorgesteld om de lonen en de bonussen te verlagen.

The Boston Newspaper Guild is een van de grootste vakbonden die betrokken is bij de onderhandelingen. In totaal zijn er ongeveer twaalf vakbonden, die leden hebben bij The Boston Globe. Zondag om middernacht loopt de deadline voor de onderhandelingen af.

Kranten VS

Amerikaanse kranten happen massaal naar adem in een economie waarin advertentie-inkomsten instorten. Dit jaar hielden al verschillende Amerikaanse kranten op te bestaan, waaronder Rocky Mountain News in Denver.

Een van Amerika's grootste uitgevers The Tribune heeft uitstel van betaling gevraagd. Enkele hebben de papieren editie vaarwel gezegd en publiceren alleen nog online, waaronder The Seattle Post-Intelligencer.

Stadskrant

Als The Globe opgeheven wordt, is het de meest prominente en de grootste stadskrant tot nu toe die slachtoffer wordt van de economische neergang. Het verlies bij The Boston Globe kan dit jaar oplopen tot 85 miljoen dollar, aldus het moederbedrijf.