GENT - De aandeelhouders van Fortis Holding spreken zich dinsdag in Gent en woensdag in Utrecht opnieuw uit over de verkoop van Fortis Bank aan het Franse BNP Paribas.

In februari wezen ze de transactie met een nipte meerderheid af. Deze week staat een op onderdelen gewijzigde verkoopovereekomst op de agenda.

Of er nu wel een ja uit de bus komt, is nog niet zeker, al lijkt de kans daarop groter dan in februari. Ook degenen die hun Fortisaandeel verwierven na de opsplitsing van het concern afgelopen najaar mogen deze keer stemmen.

Ping An

De Chinese verzekeraar Ping An, met circa 5 procent van het kapitaal de grootste aandeelhouder, heeft echter laten weten opnieuw tegen te zullen stemmen. Ook andere groepen aandeelhouders blijven zich tegen de verkoop verzetten.

Fortis raakte afgelopen najaar in grote problemen. De Nederlandse staat kocht toen de Nederlandse tak van het concern, inclusief ABN Amro, op. Fortis Bank kwam voor een groot deel in bezit van de Belgische overheid.

Mochten de aandeelhouders de verkoop aan BNP Paribas opnieuw afwijzen, dan blijft de bank in handen van de Belgische staat.