Commissarissen Woonbron treden af

ROTTERDAM - De raad van commissarissen van de Rotterdamse woningcorporatie Woonbron treedt terug. Dat heeft de corporatie maandag bekendgemaakt.

De commissarissen verklaren met hun aftreden te voldoen aan het verzoek van de Tweede Kamer. Een meerderheid van de Kamer riep afgelopen donderdag minister Eberhard van der Laan (Wonen) ertoe op de raad van commissarissen aan te sporen tot aftreden.

Volgens SP, CDA, VVD en PvdA heeft de raad van de in financiële problemen geraakte corporatie gefaald.

Inspanningen

De commissarissen zeggen ook dat de motie hen in een positie brengt waarbij hun inspanningen voor Woonbron alleen nog maar averechtse reacties oproept. ''Wij gaan ervan uit dat hiermee de rust terugkeert rond Woonbron en de financieringsproblematiek wordt opgelost'', aldus de commissarissen in een gezamenlijke verklaring.

Woonbron kwam in financiële problemen door de aankoop van het klassieke stoomschip ss Rotterdam. De aanvankelijke kosten werden geraamd op 6 miljoen, maar die liepen op tot meer dan 200 miljoen euro.

De raad van bestuur van Woonbron zegt in een reactie het opstappen van de commissarissen te betreuren. Ook zeggen de bestuurders van de corporatie dat het in de komende jaren nog maar moet blijken hoe groot het financiële tekort van de corporatie is. ''Inhoudelijke gronden voor hun opstappen zijn er vooralsnog niet'', aldus de raad van bestuur.

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie