'Pompstation moet prijspaal hebben'

DEN HAAG - Pompstations langs rijkswegen moeten prijspalen plaatsen met daarop hun brandstofprijzen. Verkeersminister Camiel Eurlings heeft besloten de prijspalen verplicht te stellen.

Ongeveer 150 pompstations langs de rijkswegen hebben nu nog geen prijspaal.

Dat meldde Eurlings maandag aan de Tweede Kamer. Een Kamermeerderheid heeft er enkele jaren terug al op aangedrongen dat brandstofprijzen duidelijk vermeld moeten staan bij pompstations langs rijkswegen.

Oliemaatschappijen

De oliemaatschappijen hebben vervolgens toegezegd hieraan mee te werken. BP en Shell, bijvoorbeeld, plaatsten de afgelopen twee jaar samen bijna honderd prijspalen.

Desondanks tellen de rijkswegen nog zo'n 150 benzinepompen zonder prijspaal. Eurlings zal er bij de koepelorganisatie van oliebedrijven nogmaals op aandringen dat alle pomphouders hun toezegging nakomen.

Een verzoek van de Tweede Kamer om prijspalen waarop automobilisten de brandstofprijzen van de drie à vier volgende pompstations kunnen zien, zal de minister niet in de praktijk brengen.

Frankrijk

Het idee komt uit Frankrijk, waar langs de snelweg op verschillende borden per brandstof staat aangegeven welke prijzen de eerstvolgende pompstations hanteren.

Eurlings vindt dat geen logisch systeem voor Nederland, omdat automobilisten hier minder grote afstanden afleggen op de snelweg. Daardoor is het maar zeer de vraag of een pomp op 30 of 60 kilometer afstand nog op hun route ligt.

Achterhaald

De gecombineerde prijspalen zijn volgens Eurlings inmiddels ook achterhaald, omdat navigatiesystemen en websites ook de actuele brandstofprijzen van de verschillende pompstations leveren.

Ook zou het optuigen van zulke prijspalen langs de hoofdwegen tientallen miljoenen euro's kosten en is het onbekend of een dergelijk systeem de brandstofprijzen drukt.

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie