UTRECHT - Ordina is in de eerste helft van dit jaar in het rood gedoken. Netto bedroeg het verlies 1,05 miljoen euro na een winst van 8,88 miljoen euro in de eerste helft van vorig jaar, zo heeft het Utrechtse automatiseringsbedrijf dinsdag bekendgemaakt.

De omzet nam af met 15 procent tot 175 miljoen euro. In dit bedrag is inbegrepen een omzet van 3,1 miljoen van het overgenomen Clockwork BV. De cijfers van dit bedrijf zijn met ingang van januari dit jaar in de resultaten meegenomen. Het bedrijfsresultaat kwam uit op 400.000 euro, inclusief 7,5 miljoen euro aan reorganisatiekosten. Hiermee is de verwachting die Ordina eerder dit jaar uitsprak, uitgekomen.

Bestuursvoorzitter R. Kasteel liet weten dat de investeringen in de ICT-sector zijn afgenomen, vooral die van de centrale overheid. Bij de technische automatisering was er volgens hem nog altijd sprake van overcapaciteit. Al eerder besloot Ordina dan ook om 225 banen te schrappen.

Ordina voorziet in de tweede helft van dit jaar een lichte omzetdaling. De onderneming denkt over heel 2003 een bedrijfsresultaat te kunnen halen van ongeveer 10 miljoen euro.