NEW YORK - De effectenbeurs in New York is dinsdag na een voorzichtig begin uiteindelijk positief geëindigd. De Dow-Jonesindex sloot 0,3 procent hoger op 9924,29 punten. De technologiebeurs Nasdaq deed het nog beter met een finish van 0,5 procent op 2000,87.

Het lijkt erop dat beleggers gunstige berichten verwachten van de technologiefondsen. Een aantal hightechs brengt deze week cijfers naar buiten, waarvan chipsfabrikant Intel dinsdag nabeurs als eerste. Dit aandeel moest overigens bijna 0,5 procent achteruit.

Grootste verliezer was evenwel Kmart. Deze na Wal-Mart grootste supermarktketen in de VS, zit in het verdomhoekje nadat enkele kredietbureaus het concern hadden afgewaardeerd. De verkopen in de topmaand december vielen tegen en er gaan zelfs geruchten dat Kmart uitstel van betaling moet aanvragen. Het bedrijf leverde bijna 14 procent van zijn beurswaarde in.

MGM

MGM was met 12 procent de grootste winnaar omdat verhalen de ronde doen dat de filmgigant word overgenomen. Het aandeel van de voormalige beurslieveling Enron is van de schermen geschrapt. De koers van de failliete handelaar in energie, die veel reputaties in zijn val meesleurt, dobberde al een maand onder de dollar. Dan trekt Wall Street de stop eruit. Op de valutamarkt ging de euro terug naar 0,8832 dollar.