AMSTERDAM - Topman Frans Geelen van Beter Bed gaat weg bij het bedrijf. De directievoorzitter die sinds 2001 het beursgenoteerde bedrijf leidt, stapt uiterlijk april volgend jaar op. Dat maakte Beter Bed dinsdag bekend.

"Binnenkort heb ik de negende aandeelhoudersvergadering, bij de tiende moet het maar genoeg zijn", aldus de topman desgevraagd over zijn vertrek. Geelen (1955) heeft nog geen andere functie op het oog.

De vertrekdatum is nog niet vastgelegd, maar de topman kondigt nu vast zijn vertrek aan. "Zo is er voldoende tijd op een opvolger in te werken en de zaken af te ronden. Dat is in het belang van de onderneming."

Bedrijfskunde

Geelen studeerde bedrijfskunde in Rotterdam en rechten in Leiden. Zijn loopbaan startte bij Koninklijke Bijenkorf, waarna hij jaren werkte voor ondernemingen van de familie Brenninkmeijer.

In 1996 werd hij lid van de raad van bestuur van C&A Europa. Op 1 september 2000 kwam Geelen bij Beter Bed waar hij na vier maanden de topman werd.

Beter Bed wist 2008 af te sluiten met een nettowinst van 22,1 miljoen euro. De omzet bedroeg 358,6 miljoen euro. Beter Bed is met ruim duizend winkels actief in verschillende Europese landen zoals Nederland en Duitsland.