VENLO - Logistiek bedrijf Frans Maas heeft steeds meer profijt van de open grenzen in Europa en invoering van de euro. Grote ondernemingen exporteren steeds vaker naar meerdere landen.

Bestuursvoorzitter H. Benjamins merkt dat bijvoorbeeld een Italiaans bedrijf dat alleen naar Duitsland exporteerde, nu ook vraagt om vervoer naar Frankrijk. Frans Maas is tuk op zulke klanten. Het heeft namelijk een Europees netwerk voor transport, chartering, opslag, verpakking en andere logistieke diensten.

Door de nieuwe opdrachten is de omzet over het eerste halfjaar licht gestegen, ondanks de economische terugval. De omzet kwam uit op 516,3 miljoen euro, 4 miljoen meer dan in dezelfde periode in . Het nettoresultaat kwam daarbij uit op 5,7 miljoen euro. Dat is weliswaar de helft minder dan dezelfde periode vorig jaar, maar ,8 miljoen meer dan het tweede halfjaar van 2001.

Bestuursvoorzitter Benjamins zegt de economische terugval wel te merken, maar dat kostenbesparingen hun vruchten afwerpen. Hij verwacht ook in de tweede helft van dit jaar een beter resultaat dan in die periode vorig jaar.

De beursgenoteerde onderneming versterkte de afgelopen maanden haar Europese netwerk in Centraal- en Oost-Europa met vestigingen in Rusland en de Baltische staten. Daarmee kwam het totaal aantal vestigingen van Frans Maas op tweehonderd in 28 Europese landen. Aandeelhouders reageerden donderdag positief op de kwartaalcijfers. Na de bekenmaking steeg het aandeel enkele procenten in waarde.