WASHINGTON - De Wereldbank zet zijn onderzoek naar de economische problemen in Irak gewoon voort. Afgelopen week evacueerde de bank een vijftienkoppig team uit Irak, na de aanslag op het hoofdkwartier van de Verenigde Naties (VN) in Bagdad. Desondanks zullen de eerste resultaten van het onderzoek tijdig gereed zijn, aldus de Wereldbank.

De bank zal op 1 september een voorlopig rapport uitbrengen over de economische behoeften van de Irakezen. Eind oktober volgt het eindverslag, dat als leidraad dient voor de landen die Irak financieel willen steunen. De Wereldbank brengt het verslag uit in samenwerking met het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en de Europese Unie.

"Deze tragische gebeurtenis zal ons besluit om de mensen in Irak te helpen niet aan het wankelen brengen", aldus J. Saba, die de activiteiten van de Wereldbank in Irak leidt.

Vijftien medewerkers van de Wereldbank zetelden tot afgelopen week in het VN-hoofdkantoor in Bagdad, dat dinsdag werd getroffen door een bomaanslag. Het vijftienkoppige team, dat de economische problemen van Irak in kaart brengt, is daarop overgebracht naar de Jordaanse hoofdstad Amman.