AMSTERDAM - Onder de laatste zestien kandidaten voor 'de beste baan ter wereld' bevindt zich nog één Nederlander. Magali Heuberger uit Amsterdam maakt kans op een baan waarbij ze zes maanden lang geheel verzorgd mag vertoeven bij het Australische Great Barrier Reef.

Op 6 mei wordt onthuld wie zes maanden lang mag rondlummelen bij het Great Barrier Reef voor een salaris van ongeveer zeventigduizend euro.

Enige voorwaarde is het bijhouden van een blog op internet. De 'werknemer' krijgt naast het riante salaris ook gratis accommodatie in een villa met uitzicht op de oceaan en vergoeding van het vliegticket. De eerste 'werkdag' is 1 juni.

Toerisme

Het ministerie van Toerisme doopte de betrekking eerder 'de beste baan ter wereld'. In totaal 34.684 mensen solliciteerden naar de baan. De vacature maakt deel uit van een campagne, waarmee Queensland het toerisme in de staat wil bevorderen.

Heuberger vestigde ruim twee weken geleden de aandacht op haar kandidatuur door in een duikpak in een watertank te springen op het Leidseplein in Amsterdam.