MILAAN - Rabobank laat beslag leggen op de merknaam Del Monte van haar Italiaanse debiteur Cirio. Dat heeft de Italiaanse zakenkrant Il Sole 24 Ore gemeld.

Het in financiële problemen verkerende levensmiddelenbedrijf is in gebreke gebleven bij het aflossen van een lening van 30 miljoen euro waarvoor het merk Del Monte onderpand was. Een woordvoerster van Rabobank verklaarde vrijdag dat geen beslag is gelegd, maar wilde verder niets zeggen over de zaak behalve dat Cirio een cliënt is. Een zegsman van het Italiaanse bedrijf heeft tegenover Il Sole 24 Ore echter verklaard dat de bank de beslagleggingsprocedure is begonnen.

Cirio heeft het merk Del Monte in licentie van het Amerikaanse concern Del Monte Corporation en mag onder die naam onder meer ingeblikt fruit en dranken verkopen in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Als Rabo de licentie in handen krijgt, zou de bank die kunnen verkopen aan een ander levensmiddelenconcern. Analisten schatten de waarde op 70 à 100 miljoen euro.

Een Italiaanse rechtbank stelde eerder deze maand drie bewindvoerders bij Cirio aan die moeten bekijken of het bedrijf in aanmerking komt voor bescherming tegen de schuldeisers om te kunnen reorganiseren. Als de rechter daartoe volgende maand besluit, wordt het voor Rabobank lastig de hand te leggen op Del Monte. De grootste schuldeiser van Cirio is de bank Capitalia. Daarin heeft ABN Amro een belang van 6,6 procent.