SCHIPHOL - Voor alle 206 medewerkers van luchtvaartmaatschappij Air Holland is arbeidstijdverkorting aangevraagd. Er is minder werk door problemen bij Air Afrique, een klant waar Air Holland voor vloog. Eén van de twee toestellen van de Nederlandse maatschappij staat aan de grond.

Volgens C. Dormaël van Air Holland zijn de maatregelen maar tijdelijk. "Door het wegvallen van Air Afrique hebben we onze capaciteiten voor korte periode kleiner gemaakt. De arbeidstijdverkorting is aangevraagd voor zes weken, daarna hopen we weer voldoende werk te hebben."

Er is volgens Dormaël geen sprake van financiële problemen bij de luchtvaartmaatschappij. "We nemen deze maatregelen juist om dat soort problemen voor te zijn." Dormaël is van de investeerders die een doorstart van Air Holland mogelijk maakte nadat de maatschappij failliet was gegaan.

Van het toestel dat aan de grond staat, is het lease-contract afgelopen. Dormaël zegt dat dat niets te maken heeft met de maatregelen. "Het is puur toeval. Het contract zal weer verlengd worden." De meerderheidsaandeelhouder verwacht deze zomer een vloot van in totaal vier toestellen in de lucht te hebben.