AMSTERDAM - De overname van Multi Development Corporation (MDC) heeft de nettowinst van het vastgoedfonds Amstelland MDC (AM) in de eerste helft van dit jaar met 80 procent opgevijzeld ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het resultaat kwam uit op miljoen euro, zo heeft AM donderdag laten weten.

De bedrijfsopbrengsten schoten 70 procent omhoog tot 477 miljoen euro. De ontwikkeling van woningen bracht het meeste geld op: 200 miljoen euro. Uit de winkelcentra haalde AM 190 miljoen, terwijl kantoren met 87 miljoen de kleinste bijdrage leverden.

Het onroerendgoedfonds wist in de eerste zes maanden de winstmarge op te krikken naar 10,5 procent tegen 8,9 procent in de vergelijkbare periode. Dit betreft de zogenoemde operationele marge, het operationele resultaat afgezet tegen de bedrijfsopbrengsten.

AM handhaaft de eerder uitgesproken winstverwachting over heel . Het resultaat zal 10 tot 15 procent per aandeel hoger liggen dan in het afgelopen jaar. Doorgaans zijn in het tweede halfjaar de inkomsten hoger dan in het eerste. De winstmarge komt uit op rond procent.