DEN HAAG - De coalitiepartijen CDA, PvdA en ChristenUnie hebben zaterdag rond het middaguur hun beraad over de economische crisis hervat.

''Als we niets doen, dan zal volgend jaar de staatsschuld met 100 miljoen euro per dag toenemen'', zei CDA-fractieleider Pieter van Geel voor aanvang. ''Dat is duizend euro per seconde.''

Bos

Minister van Financiën Wouter Bos (PvdA) wilde vooraf niet op de inhoud ingaan. ''Het belangrijkste is waar we mee naar buiten komen'', zei hij.

Fractievoorzitter Arie Slob van de ChristenUnie zei: "Ik voel me een beetje als een koorddanser.'' Het gaat er volgens hem om dat er een balans gevonden moet worden tussen investeren en het betalen van de rekeningen.

''Dat is de spanning waarmee we te maken hebben. Dat merk je ook aan tafel.'' Desondanks geloven hij en Van Geel dat de partijen er wel uit zullen komen.

Balkenende

De coalitie praat onder leiding van premier Jan Peter Balkenende met twee afgevaardigden van elke partij vooral verder over de manier waarop zij denken de economie te stimuleren. Balkenende had de partijen vrijdag gevraagd ieder een lijstje hierover op te stellen.