MAASTRICHT - De raad van toezicht van de Maastrichtse woningstichting Servatius heeft directeur-bestuurder Leks Verzijlbergh voor een periode van een maand geschorst. Dat zei vicevoorzitter van de raad Harry Fekkers vrijdag.

Volgens Fekkers gaf Verzijlbergh meer geld uit aan bouwprojecten dan de bedoeling was. Het zou gaan om ''miljoenen euro's''.

De directeur legde daarover onvoldoende verantwoording af aan de raad van toezicht, aldus Fekkers. Hij wilde niet zeggen om hoeveel geld en welke projecten het precies gaat.

Lijmpoging

Fekkers denkt dat het ''buitengewoon moeilijk'' is voor Verzijlbergh om na zijn schorsing door te gaan met zijn werk. Toch wil hij een lijmpoging niet uitsluiten.

De raad van toezicht kijkt de komende maand samen met personeel, de ondernemingsraad en huurders hoe het verder moet met het bestuur van de corporatie. Verzijlbergh was sinds 1998 algemeen directeur.

De afgelopen maanden kwamen woningcorporaties vaker in het nieuws omdat ze teveel geld uitgaven. Op 17 februari zei Tweede Kamerlid Staf Depla (PvdA) dat het financiële toezicht op woningcorporaties moet worden verscherpt.