ZWOLLE - De online veiling van het luxe wagenpark, de dure sieraden, wijnen en kantoorinventaris van het bankroet verklaarde Helmondse beleggingsbedrijf Easy Life en hun eveneens failliet verklaarde (ex-)directeuren heeft in totaal netto ruim 1,25 miljoen euro opgebracht.

Veilingkantoor BVA Auctions heeft dat dinsdagavond bekendgemaakt.

Eind vorige maand ging eerst de inventaris van vier kantoren van Easy Life, verkoopkanaal Liocorno en de gelieerde vennootschap Casa Novo onder de hamer. Dat leverde ruim 150.000 euro op.

Sinds afgelopen weekeinde en tot dinsdagavond kon geboden worden op de vele dure (sport)wagens van met name directeur John W.

Zijn opzichtige Porsche 997 werd verkocht voor 104.080 euro. Een Ferrari F40 verwisselde van eigenaar voor 221.000 euro en voor een Rolls Royce Phantom werd 138.700 euro betaald.

Aandacht

Volgens commercieel directeur Rob Meijer van BVA is er vanwege overweldigende aandacht veel geboden en goed verkocht.

Kopers komen uit landen in heel West-Europa zoals Zwitserland, Engeland, Duitsland en België.

Schuldeisers

De opbrengst gaat naar de curatoren die het bedrag zullen verrekenen met de schuldeisers zoals de Belastingdienst, banken en gedupeerde beleggers die samen vele miljoenen tegoed hebben.

De twee failliet verklaarde (ex-)directeuren worden samen met anderen verdacht van fraude bij het beleggingsbedrijf. Van de 42 miljoen euro die ze bij beleggers ophaalden, werd volgens berekeningen slechts 7,6 miljoen euro geïnvesteerd.

Veel geld ging op aan sponsoring, adviseurs, dure aankopen en zeer riante arbeidsbeloningen.

Justitie beschuldigt hen van deelname aan een criminele organisatie, oplichting en verduistering.