AMSTERDAM – De betrokken krantentitels reageerden wisselend op het bericht dat De Persgroep vanaf dinsdag een meerderheidsbelang heeft in PCM Uitgevers.

“De overeenkomst is een goede ontwikkeling voor de betrokken dagbladtitels en voor het Nederlandse medialandschap”, aldus hoofdredacteur Jan Bonjer van het AD.

De Volkrant reageert iets minder enthousiast op de overeenkomst tussen de uitgevers. Voorzitter Micheal Person van de redactieraad van de Volksrant zegt dat de journalisten van het dagblad zich zorgen maken over de toekomst, zowel op journalistiek als op financieel gebied.

Concreet wil de Volkskrant dat het geld dat de Nederlandse kranten verdienen, voorlopig in de Nederlandse uitgeverij blijft zitten om schulden te kunnen aflossen en niet naar de nieuwe eigenaar in België stroomt.

Parool

Het Parool reageert juist weer positief, ook over de financiële situatie.

“Dit kan alleen maar goed zijn voor het bedrijf. Zeker in financiële zin, maar ook gezien de expertise en uitgeefkwaliteit die PCM bij de Persgroep vindt”, aldus directeuruitgever Frits Campagne. Het Parool zat al bij De Persgroep sinds 2003.