De neprekeningen zijn verstuurd door Data Flexion Solutions. De factuur vermeldde in alle gevallen een bedrag van ruim 219 euro.

EINDHOVEN - Het Nederlandse bedrijfsleven is zeer attent op neprekeningen. Die conclusie trekt de Eindhovense politie uit een onderzoek naar de praktijken van een bedrijf uit diezelfde plaats. Dat heeft rond de jaarwisseling vermoedelijk tienduizenden rekeningen verstuurd voor nooit verrichte diensten.

Uit een controle van de bankrekening van de betreffende onderneming blijkt dat er slechts twee stortingen zijn binnengekomen, aldus maandag een woordvoerder van de politie. De rekening is inmiddels geblokkeerd.

De neprekeningen zijn verstuurd door Data Flexion Solutions. De factuur vermeldde in alle gevallen een bedrag van ruim 219 euro. Verscheidene Kamers van Koophandel zijn de afgelopen dagen overspoeld met honderden telefoontjes van verontruste ondernemers. Bij de Eindhovense politie zijn inmiddels vierhonderd meldingen en aangiften binnengekomen, aldus de woordvoerder.

Volgens hem zijn de neprekeningen verstuurd door een Eindhovenaar die op korte termijn zal worden aangehouden. Het is zeker geen meesteroplichter, aldus de zegsman. Onderzoek moet uitwijzen of de man alleen heeft gewerkt of dat er nog medeplichtigen zijn.