Kabinet buigt zich over steun aan economie

DEN HAAG - Het kabinet buigt zich vrijdag over een aantal maatregelen voor de Nederlandse economie om de financiële crisis verder het hoofd te kunnen bieden.

Het gaat over extra steun aan de woningmarkt en ziekenhuizen, over overheidsgaranties aan investeerders in bedrijven en over exportkredietverzekeringen.

Vorig najaar kondigde het kabinet al aan dat het zich nog over deze onderwerpen zou buigen. De maatregelen kosten de schatkist vrijwel niets.

Investeren

Zo wordt gedacht over het verruimen van de mogelijkheden voor woningcorporaties om te investeren. Ook de garantie die het Rijk geeft aan banken en investeringsmaatschappijen die geld steken in snelgroeiende bedrijven wordt uitgebreid. Bedragen tot 50 miljoen gaan eronder vallen en het bedrag waarvoor het Rijk garant zal staan gaat daarmee omhoog met anderhalf miljard euro.

Het kabinet komt naar verwachting ook het exporterende bedrijfsleven tegemoet. De borgstelling voor exportkrediet wordt uitgebreid met een aantal landen, waaronder Rusland, Kazachstan en de Baltische staten.

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie