Rotterdam Airport krijgt mogelijk Den Haag in naam

ROTTERDAM - Het vliegveld bij Rotterdam heet in de loop van dit jaar mogelijk 'Rotterdam-The Hague Airport'. De Haagse wethouder Frits Huffnagel (VVD, Citymarketing) is hierover in gesprek met zijn Rotterdamse collega Mark Harbers (VVD, Economie en Haven).

Rotterdam Airport, het vroegere Zestienhoven, ligt precies tussen Den Haag en Rotterdam in. ''Veertig procent van de mensen die op Rotterdam Airport landen, heeft als eindbestemming Den Haag'', zegt Huffnagel.

Den Haag profileert zich als internationale stad, en bij een internationale stad hoort toch echt een luchthaven, vindt Huffnagel. Bovendien levert de naamsverandering een grotere bekendheid in het buitenland op.

Niet nieuw

Het idee is niet nieuw. Al in 1996 was er overleg over. De luchthaven zelf is ''uitermate positief'' over een naamsverandering. Directeur Ronald Wondolleck is blij dat de twee steden eindelijk het stof van de plannen hebben geblazen. ''Den Haag is een belangrijke stad.''

Het vliegveld voorziet nog wel een obstakel. De luchthaven moet sneller en beter bereikbaar worden met het openbaar vervoer. Hij denkt aan een goede bus- of treinverbinding. ''Dan kunnen we snel de letters op het dak schroeven.''

Bestemmingen

Bovendien hoopt Wondolleck dat hij het aantal bestemmingen met 20 procent kan uitbreiden. Hij denkt aan honderd steden als Zurich, Genève en Berlijn die bestuurlijk, politiek en zakelijk interessant zijn voor vooral zakenreizigers.

Nu richt de airport zich veel op locaties die een link hebben met de haven.

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie