FNV-leden verwerpen cao-voorstel Voortgezet Onderwijs

UTRECHT - Een meerderheid van de leden van ABVAKABO FNV die werken in het voortgezet onderwijs, heeft het onderhandelingsresultaat over de cao voortgezet onderwijs verworpen.

Dat heeft ABVAKABO FNV woensdag laten weten. Het merendeel stemde tegen omdat ze het niet eens zijn met de afspraak over de zogeheten 'werkdrukbonus'.

In die afspraak zouden leraren die afzien van individuele maatregelen om de werkdruk te beperken, een jaarlijkse bonus krijgen tot 800 euro.

Bonus

ABVAKABO liet eerder al weten tegen die bonus, waarvoor onderwijsondersteunend personeel niet in aanmerking komt, te zijn.

De achterban heeft voornamelijk kritiek op de verder toegenomen ongelijkheid in inkomensontwikkeling tussen leraren en onderwijsondersteunend personeel.

Loonsverhoging

Afspraken over onder meer loonsverhoging (7 procent in twee jaar) en de mogelijkheid voor onderwijsondersteunend personeel om door te stromen naar hogere functies, werden bij de ledenraadpleging als positief ervaren.

Onlangs riep Abvakabo FNV werknemers in het voortgezet onderwijs op voor 1 februari een petitie te tekenen, waarin de vakbond een gelijke inkomensontwikkeling en werkdrukverlaging voor zowel leraren als ondersteunend personeel eist.

Algemene Onderwijsbond

De Algemene Onderwijsbond, die het akkoord niet heeft getekend, komt vrijdag met een beslissing. Ledenvergaderingen, die de AOb vorige week hield, boden en wisselend beeld. CNV Onderwijs stemde in december in met het onderhandelingsakkoord.

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie