AMSTERDAM - ING Groep nv gaat in de Verenigde Staten 750 banen schrappen, dit is ongeveer 8% van het totale werknemersbestand. Daarmee sluit ING aan in de rij van bedrijven die personeel ontslaan in het licht van de economische crisis.

"Wij hebben vertrouwen in de toekomst van ING en haar strategie in de VS, maar zoals veel bedrijven nemen wij op de korte termijn maatregelen om op koers te blijven", zei woordvoerder Dana Ripley dinsdag.

De ontslagen zullen verdeeld worden over de hele bedrijfstak in de VS. De operatie moet aan het einde van dit kwartaal afgerond zijn. In de VS werken 11.000 mensen voor ING.

Cijfers

De bank en verzekeraar schreef in november voor het eerst in de geschiedenis rode cijfer op kwartaalbasis vanwege de gekelderde aandelenmarkten, de kredietcrisis en de dalende huizenprijzen.

Het aantal executieverkopen van huizen in de VS neemt toe, evenals het aantal mensen met een creditcard dat in betaalproblemen raakt. De verwachting is dat veel bedrijven in de VS zich in de eerste helft van 2009 van personeel zullen ontdoen.