BONN - Deutsche Telekom heeft ook in het tweede kwartaal van winst weten te boeken, nadat het in de eerste drie maanden voor het eerst sinds het voorjaar van 2001 uit de rode cijfers was gekomen. Het Duitse telecomconcern maakte donderdag bekend dat het een nettowinst heeft behaald van 256 miljoen euro na een verlies van 2,08 miljard euro in het tweede kwartaal van vorig jaar.

Over de eerste helft van het jaar sloeg een verlies van 3,9 miljard euro om in een nettowinst van 1,1 miljard euro. Dat was vooral te danken aan belastingmeevallers in de eerste drie maanden van het jaar. De kwartaalomzet nam toe van 12,98 miljard tot 13,59 miljard euro.

De kwartaalresultaten zijn beter dan analisten hadden verwacht. Deutsche Telekom wil over 2004 weer dividend gaan betalen. Het laatste jaar waarover de aandeelhouders een dividend kregen, was . Het telecomconcern stopte daarna met zijn dividend gezien de enorme schulden.

Die schulden bedroegen eind juni 53 miljard euro tegen 56,3 miljard euro aan het einde van het eerste kwartaal. De doelstelling voor de vermindering van de schuldenlast voor heel 2003 is daarmee al vrijwel gehaald.