BERLIJN - De Duitse regeringscoalitie is het eens geworden over een stimuleringsplan voor de Duitse economie van 50 miljard euro. Het plan zal de komende twee jaar worden uitgevoerd. Dat maakte de Duitse regering maandag bekend.

Het plan, waarover de regeringspartijen CDU-CSU en SPD overeenstemming bereikten, wordt volgende week gepresenteerd tijdens een bijeenkomst van het kabinet. Details van het plan werden nog niet bekendgemaakt.

Over bepaalde elementen van het plan hebben de twee partijen nog geen overeenstemming bereikt. Het gaat daarbij onder meer over het al dan niet verlagen van belastingen. De partijen hebben maandag meer dan vijf uur onderhandeld over het stimuleringspakket.

Recessie

In november kondigde de bondsregering al stimuleringsmaatregelen aan ter waarde van 30 miljard euro. Dit pakket werd internationaal bekritiseerd omdat het te weinig zou doen om de Duitse economie, de op twee na grootste economie ter wereld, uit het slop te halen. De economie van Duitsland kromp in het derde kwartaal met 0,5 procent ten opzichte van het tweede kwartaal en kwam daarmee officieel in een recessie terecht.