AMSTERDAM - De helft van alle Nederlanders wil dat de overstapperiode voor de zorgverzekering wordt verlengd. Dit blijkt uit onderzoek van vergelijkingssite Zorgkiezer.nl.

Nu heeft iedereen anderhalve maand om op te zeggen, maar een deel van die periode valt tussen Sinterklaas en Oud en Nieuw en dat is voor veel mensen een drukke tijd. Vandaag is de laatste dag om de huidige zorgverzekering op te zeggen en over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dit blijkt minder dan de helft van de Nederlanders te weten.

Ook zegt 15 procent van de ondervraagden geen nieuwe polis van zijn huidige zorgverzekeraar te hebben ontvangen. Volgens het onderzoek van Zorgkiezer stapt dit jaar 3 procent van alle verzekerden over naar een andere zorgverzekeraar. Vorig jaar was dat nog 4 procent. In 2006, bij de introductie van het nieuwe zorgstelsel, stapten 19 procent van de Nederlanders over. In dat jaar was opzeggen tot 1 maart mogelijk. 

Wie nog in 2009 wil overstappen moet uiterlijk vandaag zijn opzegging aan zijn huidige zorgverzekeraar doorgeven. Het uitzoeken van een nieuwe zorgverzekering is dan nog mogelijk tot en met 31 januari 2009.