AMSTERDAM - Arbodiensten springen onzorgvuldig om met medische gegevens, waardoor te veel informatie bij werkgevers terecht komt. Dat zegt Jacob Kohnstamm, voorzitter van het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP), maandag in een interview met Radio 1.

De voorzitter gaf aan dat het CBP bezig is met een onderzoek naar de Arbodiensten, dat volgend jaar afgerond moet zijn. Ook neemt het CBP in 2009 het elektronisch patiëntendossier (EPD) opnieuw onder de loep.

"We gaan onderzoeken of het EPD op regionaal niveau veilig is. We hebben sterk de neiging om te denken dat het daar niet goed geregeld is", aldus Kohnstamm. Verder kondigde de CBP-voorzitter aan ook in de sfeer van identiteitsfraude onderzoek te gaan doen.

Ov-chipkaart

Een onderzoek naar de ov-chipkaart in Rotterdam heeft het CBP onlangs afgerond. "Daar is het beschermen van de privacy gelukkig in orde", meent Kohnstamm.

Vanaf 29 januari is de ov-chipkaart het enige geldige vervoersbewijs in de Rotterdamse metro. "Na een gevecht van drie jaar hebben we niets kunnen vinden dat het daglicht niet kan verdragen ten aanzien van privacy-achtige elementen. Dat die kaart vervolgens nagemaakt kan worden, is wat anders."