STUTTGART - Alle hype en euforie over elektrische auto's ten spijt, zullen auto's met een verbrandingsmotor nog zeker twintig jaar het straatbeeld domineren.

Volgens Bohr die de voertuigdivisie van Bosch leidt, zal het aandeel van auto's met een elektrische of een hybride aandrijving in 2015 niet groter zijn dan 5 procent.

De rest van de verkochte auto's zal worden aangedreven door een verbrandingsmotor. Deze motoren zullen volgens Bohr wel binnen enkele jaren tot bijna 18 procent minder brandstof verbruiken.

Auto's

Veel autofabrikanten werken aan elektrische en hybride auto's omdat deze zuiniger zouden zijn en daarmee beter voor het milieu en het klimaat.

Het diep in de financiële problemen verkerende Amerikaanse autoconcern General Motors wil met zijn deels elektrische Chevrolet Volt de concurrentie aangaan met vooral Japanse concurrenten. Het Duitse Daimler wil volgend jaar herfst een nieuwe hybride auto introduceren.

Bohr wees erop dat deze ontwikkelingen nuttig zijn, maar hij waarschuwde voor valse verwachtingen. ,,We moeten gebruikers niet de indruk geven dat er in 2010 een betaalbare elektrische auto is. We zullen dan nog lang niet op alleen elektriciteit rijden.''