AMSTERDAM - De satellietverhuurder New Skies Satellites heeft in het tweede kwartaal van dit jaar meer omzet geboekt. Die steeg tot 54,7 miljoen euro, een toename van 11 procent ten opzichte van het tweede kwartaal in 2002. Dat heeft het bedrijf met een notering aan zowel de beurs in Amsterdam en New York dinsdag bekendgemaakt.

De nettowinst kwam echter lager uit, op 3,1 miljoen euro (4,4 miljoen euro in het vergelijkbare kwartaal van 2002). De lagere winst komt volgens het bedrijf door hogere afschrijvingen na de lancering van twee satellieten.

Over de eerste zes maanden van dit jaar kwam de winst uit op 6,7 miljoen euro. In het eerste halfjaar van vorig jaar was er sprake van een verlies van 12,6 miljoen. Dat bedrag werd echter beïnvloed door een gewijzigde waardering voor goodwill.

"Het blijft een aanhoudend uitdagende markt voor satellietdiensten", zei directeur Dan Goldberg in een toelichting. Desondanks blijft het bedrijf bij de eerder uitgesproken verwachting dat de omzet dit jaar zal toenemen met 6 à 11 procent.