Personeel Ijsselmeerziekenhuizen weggelokt

AMSTERDAM - De IJsselmeerziekenhuizen raken momenteel personeel kwijt, doordat de medewerkers door andere ziekenhuizen worden weggelokt met een vast contract zonder proeftijd.

Dat heeft een woordvoerder van de IJsselmeerziekenhuizen vrijdag gezegd.

Het gaat volgens de woordvoerder om onder meer het verplegend personeel dat wegens de problemen waarin de IJsselmeerziekenhuizen in Lelystad en Emmeloord verkeren eieren voor hun geld kiezen.

Ook een aantal specialisten is opgestapt, maar dat is om andere redenen dan de hachelijke situatie van de ziekenhuizen, zegt de woordvoerder.

"Sommigen vertrekken wegens langdurige ziekte of bijvoorbeeld een zwangerschap. Voor anderen liep al een traject dat ze weg zouden gaan."

Perikelen

Het ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk riep eerder ziekenhuispersoneel in de provincie Flevoland op om te solliciteren voor een baan in Dronten. Daar wil het in het licht van de perikelen rond de IJsselmeerziekenhuizen in maart een polikliniek beginnen.

Hoeveel personeel precies vertrekt uit de IJsselmeerziekenhuizen, weet de woordvoerder niet, maar volgens de zegsvrouw komt de kwaliteit van de zorg er niet door in gevaar.

Luchtkwaliteit

Dit najaar werden de operatiekamers van de IJsselmeerziekenhuizen gesloten vanwege de slechte luchtkwaliteit. Onlangs openden de ok's en de verloskamers van de IJsselmeerziekenhuizen weer.

Dit gebeurt volgens de woordvoerder gefaseerd. "We proberen nu achterstanden weg te werken en voeren daarom momenteel vooral planbare operaties en bevallingen uit. Ambulances rijden daarom nu nog vaak naar andere ziekenhuizen, maar als alles weer op orde is, komen die ook weer onze kant op", vertelt de woordvoerder.

De IJsselmeerziekenhuizen werden onlangs van een faillissement gered toen de MC Groep van Loek Winter bekendmaakte ze over te nemen.

De formele overname werd eerder deze maand uitgesteld. Dat kwam vooral doordat er nog langetermijnafspraken moesten worden gemaakt met zorgverzekeraar Achmea over wat die wil contracteren en tegen welke prijs.
 

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie