'Kwart autodealers wil in banen snijden'

AMSTERDAM - Een kwart van de Nederlandse autodealers wil volgend jaar schrappen in zijn personeelsbestand, waarbij gedwongen ontslagen niet worden uitgesloten.

Dat blijkt uit een vrijdag gepubliceerde enquête, die het vaktijdschrift Automotive hield onder tweehonderd autodealers.

Autodealers wacht een zwaar jaar in 2009 door de financiële crisis en de economische teruggang. Vrijwel alle autodealers willen om dreigende financiële problemen te voorkomen snijden in de kosten.

Gedwongen

Een op de drie dealers rekent erop personeel gedwongen op straat te moeten zetten, terwijl tweederde van de dealers verwacht het aantal banen te kunnen terugdringen door natuurlijk verloop. Daarnaast wordt bezuinigd op de inkoop van onder meer auto's en onderdelen, en advertentie-uitgaven.

De helft van de dealers verwacht dat hun bedrijfsresultaat volgend jaar lager zal uitvallen. Een klein deel rekent erop volgend jaar het bedrijf te verkopen. De angst voor faillissement is niet groot. Slechts zeven dealers gaven aan te vrezen in 2009 faillissement te moeten aanvragen.

 

 

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie