Kamer van Koophandel onderschept weer valse facturen

DEN HAAG - De Kamer van Koophandel (KvK) heeft door snel ingrijpen de verzending van een tweede golf valse facturen kunnen voorkomen.

Eerder deze week verstuurde een organisatie honderdduizenden valse rekeningen aan ondernemers die lijken op de facturen die ondernemers jaarlijks van de Kamer van Koophandel ontvangen. De KvK heeft dit woensdag bekendgemaakt.

De organisatie kreeg aanwijzingen dat er opnieuw een partij van honderdduizenden valse facturen klaarstond bij een verzendhuis. De KvK heeft de verzending hiervan woensdag samen met het Steunpunt Acquisitiefraude via juridische stappen weten te stoppen. De Kamer roept ondernemers niettemin op de komende weken extra waakzaam te zijn.

Maandag ontdekte de Kamer van Koophandel voor het eerst dat er valse facturen in omloop waren. Deze rekeningen waren verstuurd door het bedrijf Kantoor voor Klanten BVBA te Antwerpen. De Kamer heeft daarvan aangifte gedaan bij de politie.

Met behulp van de Stichting Acquisitiefraude zijn bankrekeningen van deze organisatie geblokkeerd en is via de OPTA het 0900-nummer dat gekoppeld was aan dit bedrijf uit de lucht gehaald. Ook heeft de Kamer van Koophandel een advocaat ingeschakeld om het bedrijf te laten stoppen met hun activiteiten.

Alle ondernemers waarvan de Kamer van Koophandel een e-mailadres heeft (650.000) zijn gewaarschuwd voor de fraude. Ook het ministerie van Economische Zaken is op de hoogte gebracht.

Tip de redactie