DEN BOSCH - Bouwbedrijf Heijmans gaat dieper in de organisatie snijden om zich staande te kunnen houden in de neergang van de bouwsector. Het bedrijf kondigde dinsdag aan nog eens 450 banen te schrappen in Nederland.

De banen zullen in de loop van volgend jaar vervallen, aldus Heijmans. Dit zal ook gepaard gaan met gedwongen ontslag.

De onderneming liet vorige maand al weten tweehonderd arbeidsplaatsen te schrappen. Daarbij was vooral sprake van kantoorbanen. In de nieuwe ontslagronde verdwijnen er banen op de bouwplaatsen.

Wegenbouw

Heijmans verklaarde rekening te houden met minder nieuwbouw van woningen. Bij kantoren en openbare gebouwen gaat het bedrijf minder werk aannemen. In de wegenbouw heeft de onderneming last van overcapaciteit, waardoor ook hier banen vervallen.

Bij Heijmans staat de druk er extra sterk op omdat de onderneming moeite heeft om aan haar afspraken met banken te voldoen.

Advies

Heijmans wilde dinsdag niets zeggen over de voorziening die het moet treffen voor de nieuwe maatregel. Het bedrijf moet nog advies inwinnen bij de ondernemingsraden. Vakbond CNV Hout en Bouw liet weten ontslag van vast personeel onacceptabel te vinden zolang het bedrijf ook nog flexibele arbeidskrachten inzet.

Bij Heijmans zijn in Nederland zo'n zeven- tot achtduizend mensen werkzaam, aldus een woordvoerder.