AMSTERDAM - Hubert Guyot wordt de nieuwe bestuursvoorzitter van vervoersbedrijf Connexxion. De 58-jarige topman volgt Peter Kortenhorst op, die vorige week per direct zijn functie neer moest leggen na een aanvaring met de aandeelhouders.

Guyot heeft veel ervaring in de openbaar vervoerssector en was eerder Executive Director van Transdev Italia en Managing Director van AMT Genoa in Italië. Sinds 1980 is hij actief in de openbaar vervoerssector in Marseille, Grenoble en Australië.

De keuze voor Guyot heeft daarnaast te maken met de voor Connexxion belangrijke overweging dat hij veel ervaring heeft op het gebied van privaat-publieke samenwerking.

Onveilig

Het rommelt al een tijd bij het vervoersbedrijf. Na incidenten in bussen in Arnhem en Gouda voelde het rijdend personeel zich onveilig en eiste maatregelen van Connexxion.

Het bedrijf kwam verder met de chauffeurs in botsing toen zij geen geld bleken te hebben om een loonsverhoging te bekostigen. Die affaire liep uit op een staking.

Bemiddelen

Uiteindelijk moest staatssecretaris Tineke Huizinga bemiddelen en werden de problemen opgelost. Het bedrijf trok zich korte tijd later terug als geldschieter uit het OV-chipkaartproject.

Op 19 november werd duidelijk dat het bedrijf stakers wilde korten op hun salaris. Een dag later werd duidelijk dat topman Peter Kortenhorst het veld moest ruimen.