ROTTERDAM - Ondernemers in Rotterdam die in de problemen komen door de kredietcrisis kunnen vanaf deze week terecht bij een speciaal meldpunt.

De gemeente opent samen met het UWV/CWI, het Regionaal Bureau Zelfstandigen (RBZ), de Kamer van Koophandel en VNO-NCW een telefoonnummer om te voorkomen dat mensen werkloos raken.

Mochten ondernemers iemand moeten ontslaan, dan kan die persoon mogelijk doorstromen naar een ander bedrijf dat juist personeel zoekt. Het meldpunt kan dit begeleiden.

Ook met andere vragen kunnen ondernemers en werkgevers bij het punt terecht. Binnen een dag mogen zij een antwoord verwachten.

Golf werklozen

Rotterdam verwacht geen grote golf werklozen. Momenteel is nog geen extra instroom naar de ww of bijstand te zien. "Er is meer dan voldoende werk. Rotterdam heeft een robuuste economie en is minder gevoelig voor pieken en dalen'', aldus Schrijer (Werk). De stad wil voorbereid zijn voor als het wel zover zou zijn.

Rotterdam loopt met het meldpunt voor op de rest van het land. Er komt namelijk nog een landelijk centraal punt. Ook start een dergelijk initiatief in zes regio's, zei wethouder Dominic Schrijer maandag.