AMSTERDAM - KPN-onderdeel Getronics verkoopt het onderdeel Business Solutions aan IT-bedrijf Total Specific Solutions. Dat maakte KPN maandag bekend zonder financiële details te geven.

KPN kondigde in februari aan een aantal Getronics-onderdelen, dat niet meer tot de kernactiviteiten behoort, te verkopen. Het grootste onderdeel, Business Application Services, werd deze zomer al verkocht aan Capgemini.

Business Solutions maakt specifieke software voor lokale overheden en de gezondheidszorg. De transactie wordt naar verwachting begin 2009 afgerond. De jaaromzet ligt tussen de 100 en 200 miljoen euro.

Total Specific Solutions

Eerder dit jaar verkocht Getronics al dochter Everest aan Total Specific Solutions, dat eigendom is van de Friese multimiljonair Rinse Strikwerda. Hij was oprichter van automatiseringsbedrijf Tas.

Er staat nu nog één Getronics-onderdeel te koop: Document Services. Dit onderdeel, dat in mei te koop werd gezet, houdt zich bezig met print- en maildienstverlening. Dit verkoopproces is volgens een Getronics-woordvoerder nog in volle gang.