UTRECHT - De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft het verzoek van zorgorganisatie Meavita Nederland om steunverlening afgewezen. De belangrijkste reden is dat de continuïteit van de zorg niet in gevaar is. Dit heeft de NZa dinsdag bekendgemaakt.

Het herstelplan van Meavita geeft volgens de NZa vertrouwen dat zij hiermee uit de financiële problemen kan komen. Meavita wilde 11 miljoen euro om een dreigend faillissement af te wenden.

De zorgautoriteit stelt echter dat Meavita zich voor extra krediet tot de banken kan wenden. Balanssteun is volgens de NZa daarom niet nodig.

Extra steun

Uitsluitend voor het geval de banken niet bereid zijn tot uitbreiding van het krediet, heeft de NZa Meavita gewezen op de mogelijkheid van een verzoek tot extra steun.

Meavita Nederland is een van de grootste zorgorganisaties van Nederland. De organisatie is ontstaan na een fusie van Meavita, Sensire, Thuiszorg Groningen en Vitras.

Ze heeft een omzet van ongeveer 500 miljoen euro met ruim 100.000 klanten. De organisatie lijdt al enige jaren verlies. In 2006 bedroeg dat 11 miljoen euro. Ook in 2007 en 2008 werden rode cijfers geschreven.