AMSTERDAM - Het opzetten van een nieuwe fusiebank van ABN Amro en Fortis dreigt bemoeilijkt te worden door Deutsche Bank. Deze instelling is niet van plan af te zien van de eerdere aankoop van delen van ABN Amro, zo schrijft Het Financieele Dagblad dinsdag.

Toen Fortis ABN Amro had gekocht, eiste de mededingingstak van de Europese Commissie dat delen van ABN Amro zouden worden doorverkocht.

De verkoop van de ABN-onderdelen - het gaat om dochter Hollandsche Bank Unie, factoringdochter IFN, twee grootzakelijke kantoren en dertien regiokantoren van ABN - moest op last van Brussel onder grote tijdsdruk gebeuren.

Geen commentaar

Door de kredietcrisis was er maar een echte gegadigde: Deutsche. Officieel geeft Deutsche Bank geen commentaar, maar bronnen stellen tegenover Het Financieele Dagblad dat de Duitse bank vasthoudt aan de koop van delen van ABN Amro, ook als Brussel van gedachten verandert.

Omdat Deutsche en de toenmalige eigenaren van ABN een contract hebben getekend, kan dat niet zomaar worden ontbonden. Onduidelijk is welke boeteclausule is overeengekomen.

Zie ook:

Alles over de kredietcrisis op NUzakelijk.nl.