HAARLEM - Verzekeringsmaatschappij Achmea, De Nederlandsche Bank, Shell, de Tweede Kamer en de afdeling Ruimtelijke Ordening van de gemeente Groningen behoren tot de meest flexibele bazen voor werkende ouders.

Dat concludeert het tijdschrift Lof, voor werkende moeders, in haar nieuwste editie na onderzoek uitgevoerd door bureau Synovate. Achmea kwam als beste uit de bus.

Verder scoren ook het Kadaster, adviesbureau &Samhoud en de vakcentrale FNV hoog op de lijst van de meest oudervriendelijke werkgevers van ons land.

Onderzoek

Voor het onderzoek werden vijfhonderd werkende ouders met kinderen tussen de 0 en 12 jaar ondervraagd en legde het blad aan de hand van die resultaten een vragenlijst voor aan 1200 werkgevers.

Lof concludeert dat de meeste moeders vinden dat de combinatie werk en privé goed te doen is. Toch is er wel degelijk ruimte voor verbetering.

Flexibiliteit

Werkende moeders blijken vooral behoefte te hebben aan flexibiliteit en de mogelijkheid om thuis te werken. Driekwart van de moeders wil flexibele werktijden, maar dit is maar bij de helft mogelijk.

Verder vinden ouders het maken van carrière niet het belangrijkste in hun leven en vinden moeders hun werk-zorg verdeling niet optimaal.