ROME - De Italiaanse regering heeft donderdag het groene licht gegeven voor de verkoop van de luchtvaartmaatschappij Alitalia aan een groep Italiaanse investeerders.

De minister van Economische Ontwikkeling Claudio Scajola liet weten dat het noodlijdende bedrijf voor "niet minder dan 1,052 miljard euro" van de hand mag gaan.

De levensvatbare onderdelen van Alitalia, dat voor 49,9 procent in handen is van de Italiaanse overheid, worden opgekocht door het bedrijf Compagnia Aeree Italiana (CAI). Die zoekt nog een sterke buitenlandse partner om het concern weer gezond te maken. Een van de kandidaten is Air France-KLM, die eerder een mislukte poging deed om heel Alitalia in handen te krijgen.

Donderdag

De Italiaanse media berichtten donderdag dat de beslissing over een buitenlandse partner tot het einde van dit jaar is uitgesteld. Dat zou zijn gebeurd omdat de Italiaanse premier Silvio Berlusconi, tijdens een bezoek van de Duitse bondskanselier Angela Merkel, zich positief zou hebben uitgelaten over een partnerschap met het Duitse Lufthansa.

Hij zou dit hebben gedaan, vlak voordat CAI zich had willen uitspreken voor Air France-KLM.

De overname door CAI stuit op bezwaar van bonden, die de afgelopen week het werk hebben neergelegd. CAI wil ongeveer drieduizend banen schrappen bij de luchtvaartmaatschappij.