ARNHEM - Arnhemse buschauffeurs van vervoerbedrijf Connexxion zien af van acties. De bonden en het busbedrijf hebben woensdagavond overeenstemming bereikt over een aantal maatregelen die het wantrouwen van het personeel moet wegnemen.

Dit heeft bestuurder Peter de Ridder van CNV Stads- en streekvervoer gezegd.

De buschauffeurs waren boos op de directie over een gebrek aan veiligheid in de bus en slecht management. Ze eisten maatregelen en dreigden donderdag en vrijdag geen strippenkaarten af te stempelen.

Uiterlijk

Afgesproken is nu dat er uiterlijk 1 december een projectmanager komt die aanspreekpunt en uitlaatklep wordt voor het personeel wanneer eventuele misstanden ontstaan. Deze functionaris wordt in samenspraak met de bond aangesteld.

De afgelopen weken zijn stadsbussen in Arnhem enkele malen met stenen bekogeld. Connexxion staakte de ritten door de wijk Presikhaaf. De volgende dag zijn afspraken gemaakt met gemeente en politie. Twee stenengooiers zijn aangehouden volgens de politie.

Klachten

Al veel langer zijn er klachten over de werksfeer en de houding van de leiding. Een onderzoeksbureau deed aanbevelingen, die volgens de vakbond tot niets hebben geleid. Connexxion stelt echter dat er wel maatregelen zijn genomen.