AMSTERDAM - Oprichter Frans O. van het van fraude verdachte bedrijf Easy Life Investments heeft toegegeven zo'n zeven miljoen euro van beleggers te hebben achterovergedrukt.

Dat blijkt volgens het Financieele Dagblad uit verslagen van verhoren waarop het dagblad de hand heeft weten te leggen.

"Ik heb natuurlijk foute dingen gedaan", verklaarde O. tegen ambtenaren van de Fiod-ECD. "Maar in mijn beleving kan ik nooit meer dan zeven miljoen euro hebben uitgegeven."

O. zou het geld deels hebben besteed aan auto's en huizen. Dat was volgens hem om de successen van het Helmondse bedrijf mogelijk te maken. "Ik wilde mijn performance verbeteren door een duurdere auto, een groter huis en dure pakken."

Levensverzekeringen

Zo'n vierhonderd beleggers staken in drie jaar tijd ruim 41 miljoen euro in Easy Life, een aanbieder van beleggingen in Amerikaanse levensverzekeringen. Het bedrijf had zeventig procent hiervan moeten investeren, maar dit is gebeurd met slechts 7,6 miljoen, meldden de curatoren deze week in een faillissementsverslag.

Dat betekent een 'gat' van ruim twintig miljoen euro. "Het lijkt erop dat het merendeel van de onttrekkingen onder de verantwoordelijkheid van de heer O. heeft plaatsgevonden", schrijven ze.

Vrijgelaten

Ook directeur John W. zit vast in de zaak. Met zijn achterneef O. werd hij in september opgepakt. Twee andere verdachten zijn inmiddels vrijgelaten.

Het Openbaar Ministerie stelt dat Easy Life een criminele organisatie is die zich schuldig heeft gemaakt aan oplichting en verduistering. In totaal zou met de fraude zo'n 35 miljoen euro zijn gemoeid.