AMSTERDAM - Ruim zeventig topmannen roepen minister Wouter Bos van Financiën op zich bij de noodzakelijke hervorming van het financieel systeem ook door vrouwen te laten adviseren. Dat maakte headhuntersbureau Woman Capital maandag bekend.

De oproep is een vervolg op een oproep die een groot aantal topvrouwen vorige maand heeft gedaan. Deze werd ook geïnitieerd door het bureau. Net als vorige keer staat de oproep in een advertentie in het Financieele Dagblad.

Volgens Women Capital steunen onder anderen bestuursvoorzitter Peter Blom van Triodos Bank, Anthony Burgmans, voormalig bestuursvoorzitter van Unilever en bestuursvoorzitter Floris Deckers van Van Lanschot de oproep.

Bos

Eerder op de dag liet Bos de Tweede Kamer al weten "nadrukkelijk" op zoek te gaan naar vrouwen die aan de slag kunnen als bestuurder bij banken die de overheid heeft overgenomen.

Hij beloofde de benoeming van vrouwen ook in zijn gesprekken met commissarissen van deze banken aan de orde te stellen.

De minister heeft voor zover bekend zes bestuurders en commissarissen benoemd bij banken en verzekeraars met overheidssteun, waaronder Fortis, ING en Aegon.