ZAANDAM - Het supermarktconcern Ahold kan voorlopig niet af van zijn Argentijnse keten Disco. Een rechtbank in Argentinië heeft beslag laten leggen op die onderneming. Dat heeft een woordvoerster van Ahold woensdag bevestigd.

Rekeninghouders van Banco Montevideo hadden om de beslaglegging gevraagd. De bank is onderdeel van Velox Group, een voormalige partner van Ahold die failliet is gegaan. De rekeninghouders hopen op deze manier hun geld terug te krijgen.

De woordvoerster van Ahold noemde het beslag op Disco onterecht. "Het is een zaak van de ex-rekeninghouders. Hun claims liggen bij Velox en Banco Montevideo." Ahold gaat de zaak aanvechten. Volgens de woordvoerster zal de beslaglegging op korte termijn worden opgeheven. "Dit zal eerder over dagen dan weken zijn."

Een eerder verzoek van gedupeerde rekeninghouders om beslag op de aandelen Disco Ahold International Holding werd ingetrokken. Dat bedrijf, een voormalige samenwerkingsverband tussen Ahold en Velox, is geregistreerd op de Nederlandse Antillen. Inmiddels heeft Ahold alle aandelen in bezit. Het beslag dat nu is opgelegd geldt voor het bedrijf in Argentinië zelf: de aandelen van de naamloze vennootschap Disco SA.

Ahold wil Disco net als zijn overige bedrijven in Zuid-Amerika kwijt. Het concern heeft bij Disco onregelmatigheden in de boekhouding aangetroffen. Door twijfelachtige transacties moest eerder dit jaar het resultaat voor belasting met 8 miljoen euro naar beneden.