AMSTERDAM - Medewerkers van het Amsterdamse overslagbedrijf Ceres leggen donderdag het werk voor 24 uur neer. Daarmee gaat het personeel over tot hardere acties, aangezien eerdere stakingen van een of meerdere diensten per dag geen soelaas hebben geboden.

Dat maakte een woordvoerder van FNV Bondgenoten bekend.

Volgens hem is er nog altijd geen contact geweest met de directie van Ceres. Die zwijgt volgens de woordvoerder tot nu toe in alle talen.

"Ze willen een bemiddelaar, maar dan moet er wel iets te bemiddelen zijn", meent de vakbondszegsman. Hij denkt dat de afhoudende houding van het management te maken zou kunnen hebben met een mogelijke overname van de firma. "Maar dit kan zo niet doorgaan."

Meer salaris

Het personeel van Ceres legde de afgelopen weken al meerdere malen het werk neer. De 235 havenwerkers zijn ontevreden over de loonschalen waarin het bedrijf hen indeelt. Ook willen ze meer salaris, omdat de laatste echte verhoging zou dateren uit 2002.

De staking van donderdag begint om kwart over zeven, de tijd waarop normaal gesproken de dagdienst begint. In de ochtend houdt de vakbond een bijeenkomst bij Halfweg, om het personeel uitleg te geven over de laatste stand van zaken en te praten over hoe het nu verder moet. Daarbij is naar verwachting ook een groep Rotterdamse collega's, die steun komt betuigen.