AMSTERDAM - De effectenbeurs in Amsterdam is woensdag na een veelbelovend begin weer weggezakt. Een uur handel bracht de AEX-index een verlies van 1,14 punten op 493,16. Dat is bijna een kwart procent.

Bekijk video

Er was maar een beperkt aantal fondsen dat winst boekte, waarvan ASML het beste presteerde. De veel verhandelde Veldhovense fabrikant van chipmachines klom bijna 3 procent.

Aan de MidKap kreeg Océ waardering voor de cijfers die voldeden aan de verwachtingen van analisten. De printerfabrikant uit Venlo klom bijna 3 procent.

Europese beurzen

De meeste effectenbeurzen in Europa hebben woensdagmorgen de neergaande lijn van de voorgaande twee dagen voortgezet. Het ontbrak aan positieve signalen, ook al omdat Wall Street dinsdag verdeeld sloot.

Op de beurs in Londen was de FTSE-index om 10.15 uur 0,7 procent lager. De CAC-index in Parijs stond op een verlies van 0,5 procent en de DAX-index in Frankfurt zakte 0,3 procent.

De relatief goede prestatie van de DAX was vooral te danken aan SAP. Het softwarebedrijf rapporteerde een omzetgroei van 16 procent over het afgelopen jaar en zag dat beloond met een koerswinst van 6 procent.

Euro

Op de valutamarkten kwam nauwelijks verandering in de koers van de euro. Om 10.15 uur werd 0,8915 dollar genoteerd, iets hoger dan het slot van 0,8910 op dinsdag. De koers van de euro tegenover het pond sterling steeg van 0,6180 naar 0,6190 pond.