BEST - Supermarktconcern Aldi heeft opnieuw onrust veroorzaakt onder de werknemers in het distributiecentrum in Best. Oorzaak is een brief van de directie aan de werknemers die eerder deze maand enkele dagen hebben gestaakt.

Het bedrijf waarschuwt medewerkers voor arbeidsrechtelijke maatregelen "als wederom uit uw houding of gedrag blijkt dat u geen vertrouwen heeft in Aldi of leidinggevenden". Aldi zegt de brief aan het personeelsdossier van de stakers te zullen toevoegen.

Vakbond FNV Bondgenoten noemt de dreiging met schorsing en ontslag pure intimidatie. De brief helpt niet om het vertrouwen te herstellen, aldus de bond. FNV Bondgenoten zegt weinig tegen het dreigement te kunnen doen, maar verzamelt de gegevens voor een zwartboek eind dit jaar.

Werknemers legden half juli enkele dagen het werk neer, uit onvrede met het ontslag van twee collega's. De stakers meenden dat de twee waren ontslagen omdat ze de belangen van het personeel behartigden. Aldi ontkende dit. De rechter in Utrecht verbood de staking vervolgens.