AMSTERDAM - De Scandinavische mediaonderneming SBS Broadcasting draaide in het tweede kwartaal minder winst ondanks een toename van de omzet. De nettowinst was 16,2 miljoen euro vergeleken met een winst van 17,8 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. De omzet nam toe met 14 procent tot 154,9 miljoen euro. Dit heeft SBS Broadcasting dinsdag bekendgemaakt.

De nettowinst nam volgens een woordvoerder vooral af omdat het bedrijf minder profijt heeft getrokken uit schommelingen in de wisselkoers van de dollar en de euro. In het tweede kwartaal van leverde deze post een winst op van 13,8 miljoen euro. In dezelfde periode dit jaar zakte dat in tot een plus van 2,3 miljoen euro.

Volgens directeur Marcus Tellenbach nam de omzet van SBS Broadcasting toe ondanks de zwakke advertentiemarkt in Europa. Dit komt volgens het bedrijf omdat meer mensen naar de SBS-zenders hebben gekeken.

Tellenbach zei verder dat SBS Broadcasting, in Nederland eigenaar van tv-zenders SBS6, Net5 en V8, zijn activiteiten in de toekomst wil uitbreiden. "Wij streven ernaar als bedrijf onze aanwezigheid in heel Europa te consolideren."